trešdiena, 2016. gada 10. augusts

Soļi, lai veiksmīgi paveiktu ieplānoto

Mūsdienās cilvēki kļuvuši ļoti aizņemti, darbs, ģimene un citi pienākumi aizpilda mūsu ikdienu. Ieplānoto darbu saraksts ir tik garš, ka dažkārt apmulstam un nezinām, kā to optimālāk paveikt. Ir daži soļi, pie kuriem pieturoties, mēs varam visu ieplānoto padarīt efektīvāk un veiksmīgāk.

Koncentrējies uz vienu lietu

Bieži vien mums liekas, ka spējam apvienot vairākas lietas vienlaicīgi un tādējādi tās paveikt ātrāk. Vairākumā gadījumā, īpaši lietās, kas prasa paaugstinātu koncentrāciju un iedziļināšanos, tiek sasniegts tieši pretējais rezultāts, respektīvi, neviena no lietam, kas tiek darīta reizē netiek līdz galam kvalitatīvi novesta, tiek pieļautas kļūdas, kuru labošanai jāizmanto papildus resursi un tas ir laikietilpīgi. Vēl iesaka novērst visus kairinātājus, kas var novērts no tiešā uzdevuma veikšanas. Lai arī cik interesanti un aizraujoši būtu sociālie tīkli, uz brīdi no tiem novēršoties visus uzdevumus varam paveikt ātrāk, bez liekiem traucēkļiem.

Organizē visu nepieciešamo

Ļoti svarīgi ir arī, plānojot darāmos darbus, saplānot un noorganizēt visu nepieciešamo to izpildei, lai nebūtu lieki jātērē laiks, resursi un jāmeklē kāds risinājums, kā varētu ko piemērot un paveikt nepieciešamo uzdevumu. Ar īstajiem un piemērotiem darbarīkiem paveikt darbu vienmēr būs ātrāk un arī vieglāk.

Veic izpēti

Izpētes veikšana bieži vien šķiet nenovērtēta, bet tas ir ļoti svarīgs posms tieši plānošanas procesā, kas var ietaupīt milzīgus laika un resursu apjomus pirms vēl plānotā darba sākšanas. Saprast vai tas ir atbilstošākais risinājums konkrētajā situācija un pilnīgi izprast, kā realizēt ieplānoto vieglākajā veidā panākumu atslēga.
Neatliec uz pēdējo brīdi
Visiem plānotajiem darbiem, ko mēs darām, ir kāds vēlamais izpildes termiņš. Cilvēka dabā ir parasti maksimāli novilcināt šo termiņu un tad pēdējā brīdi mēģināt paveikt paredzēto. Patiesībā daudz prātīgāk būtu plānotos darbus darīt laicīgi, tā lietderīgāk izmantojot laiku un maksimāli samazinot stresa līmeni, kas noteikti būs daudz augstāks, tuvojoties, termiņā beigām. Tādā veidā arī var izvairīties no steigā pieļautām kļūdām.
Sadali plānoto mazākos procesos
Sadalot plānotos darbus sīkākos, vieglāk procesos, palīdz morāli vieglāk pieķerties darbam, kā arī sniedz mazu gandarījumu un atskaites punktu par katru padarīto darba posmu.