otrdiena, 2015. gada 8. septembris

Itāļu kurpes

Nopirkt Itālijā ražotas kurpes saviesīgam vakaram, jāņem vērā 3 lietas:
  • kvalitāte;
  • komforts;
  • cena.
  1. Kvalitāte. Iespējams, tas ir vissvarīgākais nosacījums kurpju iegādē. Ja apavi ir kvalitatīvi, Jūs tos nēsāsiet gadiem. Kvalitāte nozīmē, ka nekādas atsevišķas detaļas nekrīt un nelīmējas nost, turklāt tā ir taisīta no dabīgās ādas vai dārga auduma. Pārliecinieties, ka uz kurpes ir simbols, kas norāda, ka tā visa taisīta no dabīgās ādas, nevis tikai daļa kurpes. Ja rodas šaubas, nebaidieties izmantot savu ožu, jo atšķirt dabīgas ādas smaržu no plastmasas ir viegli. Pārējo informāciju par izvēlētajām kurpēm jautājiet pārdevējam. Ja pērkat kvalitatīvus apavus, tiem jābūt labiem it visā – papēdis nedrīkst būt nestabils un šūpoties, sašuvumu un salaidumu vietām, īpaši pie zoles, jābūt precīzām un neredzamām, ikvienai detaļai jābūt nevainojamai. Kā arī atrodiet uzrakstu “Ražots Itālijā”, jo mūsdienās daudzām kurpēm ir itāļu zīmols, taču tās ražotas citā valstī.
  2. Komforts. Ja kurpes nav ērtas, Jūs agri vai vēlu tās pārstāsiet nēsāt. Parasti laba kvalitāte iet roku rokā ar komfortu. Tomēr nekad nepērciet apavus, kuri ir par lielu vai pa mazu, arī tad, ja pārdevējs cenšas iegalvot, ka tie ar laiku izstiepsies vai sarausies. Un nepērciet tādas kurpes, par kurām skaidri zināt, ka tās vajadzēs labot vai kā citādi pārveidot. Tas reti kad beidzas ar labiem rezultātiem.
  3. Cena. Kvalitatīvas kurpes maksā dārgāk, tomēr nekad nepērciet tādas, par kurām nākas pārmaksāt. Bet kā lai es saprotu, kas ir kas? Ja vēlaties pirkt augstas kvalitātes kurpes, uzziniet, cik aptuveni maksā dizaineru kurpes, un tā būs vadlīnija. Ja apavi ir labas kvalitātes, Itālijā ražoti, ērti, taču ne dizainera radīti, to cena nedrīkst pārsniegt dizainera apavu cenu. Tāpat arī citur ražoti apavi nedrīkst būt dārgāki par Itālijā ražotiem apaviem, un kurpes no mākslīgas ādas noteikti maksā mazāk nekā kurpes no dabīgās ādas.