piektdiena, 2016. gada 11. novembris

Kā saņemt hipotekāro kredītu

Prasmīgs amatnieks vispirms ideju par veidojamo objektu rada savā prātā. Viens auklē to dažas dienas, cits - gadiem ilgi, gaidīdams īsto brīdi idejas realizēšanai. Sava māja ir tikpat svarīgs projekts, cik mērķis radošam cilvēkam. Īstais brīdis var tā arī nepienākt, ja mēs neparūpēsimies par praktiskiem aspektiem, kas ļaus mums īstenot savu gribu un ieraudzīt sapni savām, ne tikai gara acīm.

Ir jāsaprot, ka hipotekārais kredīts nav aizņēmums uz vienu, pat ne dažiem gadiem. Kredīta ņēmējs nereti uzņemas saistības gandrīz dzīves garumā - ja kredīta ņemts, pusmūžā esot. Aizdevuma termiņš ir viens no faktoriem, kas var kavēt lēmuma pieņemšanu, jo saistības bieži vien ir nepierasts stāvoklis mūsu sabiedrībā. Daudzi dzīvo tikai vienai dienai, gan arī apzinādamies, ka ilgtermiņa sasniegumu var panākt tikai ar ilgtermiņa ieguldījumiem. Taču šāds solis prasa ne tikai materiālus, bet arī garīgus resursus - sākot ar motivācijas piešķiršanu jeb, citiem vārdiem, jēgas saskatīšanu sava mājokļa iegādē.

Mājokļa kredīts

Finanšu veida motivācija ir pamatā daudziem, kuri uzskata, ka mājokļa kredīts ir risinājums, kam pienācis īstais laiks. Pastāvīgi īres maksājumi, kuri kopsummā var sastādīt jau pirmo iemaksu savai mājvietai, ir dzīvīgs solis pretī hipotekārajam kredītam. Uzdodot jautājumu, cik tad daudz mēs līdz šim jau esam samaksājuši svešiem namīpašniekiem, mēs varam nonākt pie loģiska pretjautājuma - bet kādēļ šo naudu neieguldām personīgās dzīves telpas iegūšanai?

Tāpat dzīvojot no dienas dienā, tērējot ievērojamas summas par izklaidi, apģērbu, ceļojumiem un citām ekskluzīvām lietām, mēs varam nonākt pie domas: bet kur tad ir manas īstās mājas? Tiem, kuriem telpa ir svarīgs mājokļa nosacījums, kādā brīdī vēlme radīt pašam savu var izrādīties izšķirošā, kas palīdz nonākt pie lēmuma par hipotekāro kredītu. Un lēmums ir sākums visam.

Kā tad iegūt kredītu savas dzīvesvietas iegādei?

Vispirms mums ir jābūt regulāriem ienākumiem, vēlams kopā ar kādu personu, kā vecākiem, bērniem vai dzīvesbiedru. Tādējādi kopējais ienākumu līmenis palielinās, bet atkarībā no ienākumu apjoma kredīts var izrādīties ļoti lēts vai, tieši otrādi, ar ārkārtīgi augstu procentu likmi. Arī bankai tas ir ļoti svarīgs rādītājs. Tas palīdzēs kopīgi ar aizdevēju saprast, uz kādiem noteikumiem slēdzams līgums, tas ir, cik liels var būt aizdevuma termiņš un uz kādiem atmaksas nosacījumiem tas balstāms.